CheckPrisgarantiCheckSnabb Leverans       Support 0047 40 64 10 10 mellan 10.00 och 16.00 eller maila din fråga till post@gulvdeal.no
Startsida / Golvguide / Underhåll av mitt Golv / Vad skall jag tänka på gällande slipning av trägolv?

Vad skall jag tänka på gällande slipning av trägolv?

I stort sett alla trägolv på marknaden idag är färgade och i vissa fall med en borstad och handskrapad yta. Använder man en slipmaskin på detta trägolv så förstör man infärgningen och annan ytbehandling. Man kommer då ned till rå ek som måste behandlas med pigmentering, olja eller lack för att återfå en liknande färg. Har man normal belastning och slitage på golvet kan det vara aktuellt (efter 15-25 år) med att för hand slipa ned golvet mycket ytligt. Kornstorleken skall vara 120 på sandpappret. Slipa alltid i trädets fiberriktning. Därefter påför man t.ex mattlack eller hårdvaxolja beroende på ursprungsbehandlingen. Gör man på detta sätt behåller man trägolvets färg och struktur. Trägolvens slitskikt är idag mellan 2.5 till 4.0mm vilket gör att det kan slipas 2-4 ggr, även med slipmaskin.
Slipa gärna golvet lite för tidigt än för sent. Gör man det för sent behöver man slipa bort mer av golvets yta och då oftast med en slipmaskin. Slipning med slipmaskin bör utföras av professionella golvläggare. Har man tröttnat på trägolvets färg och vill ha det ljusare eller mörkare är det fullt möjligt att slipa ned ytan med slipmaskin för att sedan behandla det enligt önskemål.

Nya produkter

-300 kr/m2
Parkettgolv Ek Hustadvika av Mads Molvik
Hårdvax, bredd 19cm
698 kr/m2
998 kr/m2
Parkettgolv Ek Svevesti av Mads Molvik
Borstat, mattlackerat , bredd 19cm
598 kr/m2
-320 kr/m2
Parkettgolv Nordic Flooring Oseberg
Borstat, mattlackerat , bredd 19cm
478 kr/m2
798 kr/m2

Trygg Ehandel Dibs Payments Visa Mastercard DSV
Golvguiden  Golvguide
Stäng